Panasonic HD camera AG HVX200E

audio | video | grip voor film en video | Licht | beamers | bekabeling | complete sets | alles tonen
3 CCD HD Camera met:

- DVCPro, DVCPro50, DVCProHD [100Mbit] op FS100/P2

- DV op miniDV cassete op SD resolutie

- variabele framerate [720P modus]

- 12, 18, 20,23, 25, 27, 30, 32, 37, 48 en 50 frames per seconde

- interval modus: 2F, 4F, 8F, 16F, 1s, 2s, 5s, 10s, 30s, 1m, 5m, 10m
[interval tussen 2 geschoten frames in F[frames] s[seconde]

- diverse formaten SD/HD [576i, 576p, 720p, 720PN, 1080i]

- P2 media kaarten [solid state drive]

- 4 kanaals ongecomprimeerde audio

- firewire interface

- fantoomvoeding

- component uit

- manuele focus, zoom en iris

- DTE [direct to edit]

- geen GOP structuur dus minder renderen

- 14 bit AD met 19 bit DSP processing

- 16:9/4:3 switchable

- 3 * 1/3" CCD's

- groothoek Leica Dicomar HD lens met optische stabilisatie

- 13x zoomrange [32.5-423/35mm equivalent]

- filter diameter 82 mm

- mini-DV loopwerk

- ingebouwde stereomicrofoon en XLR ingangen voor externe microfoons

- remote controlable iris, zoom, focus

- hardwarematige HD down conversie naar DV

- multicam syncable via firewire

- composiet en s-video in en uit

- ingebouwde ND filters

- cinegamma

nu te huur

 

langere periodes op aanvraag

incl. twee P2 kaarten van 16 GB [totaal 32 GB] en 3 accu's.

optioneel: RedRockMicro M2 35mm adapter, baseplate, frenchflag
bekijk ook onze  complete filmset studenten aanbieding.

http://www.dvxuser.com/articles/HVX200/

benieuwd wat het verschil is tussen DV, DVCAM en DVCPro, DVCPro HD? De HVX200 kan opnemen in al deze formaten behalve DVCAM.

nog nooit met deze of andere camera gewerkt? klik op de kink voor een  filmpje met 'hvx200 voor dummies'  kennis van engelse taal wel verplicht... let er op dat voor manuele zoom je eerst aan de voorkant van camera de zoom op manual moet zetten!

HD Camera 3CCD Panasonic AG HVX200E

 

HD Camera 3CCD Panasonic AG HVX200E

 

panasonic P2 media, DTE solid state memory

 

 

Firestore FS100s DVCProHD harddiskrecorder

 

Panasonic AG HVX200E + Firestore FS100s

ben je van plan de camera te huren? lees dan eerst aandachtig onderstaande informatie over de workflow met FCP.

uitgebreide informatie:

 


software voor P2:
drivers voor de P2 - voor Mac en PC vind je hier
p2cms contentmanagement systeem voor P2-kaarten  met. o.a. selectieve ingest van media

andere NLE's met de HVX200/P2kaarten:
avid driver page voor P2/DVCProHD/MXF
avid over importeren MXF
premiere pro cs3 en P2/MXF/DVCProHD support

 

net als met alle detachable media, bestaat er een kans dat je de kaart[en] niet netjes afsluit of verwijderd. Om corruptie van je P2 bestanden te voorkomen de volgende tips:

 • Apple en Panasonic raden officieel aan om bij voorkeur gebruik te maken van p2cms of 'log and transfer' binnen fcp6 om je content van je kaarten te halen! log and transfer vervangt de 'import P2' functie van FCP5
 • zet je P2-card op write protect voordat je gaat kopieeren!
 • Apple en panasonic raden aan geen drag and drop te gebruiken maar een image te maken van de P2-kaart. bij langzame transerrates kan je proberen eerst de folder 'content' en daarna pas de file 'lastclip.txt' te kopieeren naar je portable harddisk/laptop omdat multiple copies vanaf 1 volume altijd vertraging betekent.

workflow binnenhalen data van P2 kaarten in FCP 6
getest met FCP 6.02, OSX 10.4.11, quicktime 7.3.1

 • installeer de laatste drivers en p2cms
 • zet je p2 kaarten op write-protect om corruptie door het uitvallen van de verbinding en daarmee onjuist verwijderen van het 'verwijderbare volume' te voorkomen.
 • zet de camera op PC-DUB. dit doe je door 'm eerst met het knopje achterop op MCR/VCR te zetten, even te wachten tot de lampjes naast de P2-sloten solide branden en dan het knopje opnieuw in te drukken en ingedrukt te houden totdat het lampje tussen PC en DUB gaat branden. in de VF en op de LCD meldt de camera nu: 1394 DEVICE en na enige seconde verschijnt daar onder de tekst: DISCONNECT
 • sluit de HVX200 aan via een firewirekabel. bij een mac verschijnen na enige tijd evenveel volumes op de desktop als er kaarten in de reader zitten. IN DE VF en op de LCD verschijnt nu: 1394 DEVICE met daaronder CONNECT.
 • let er goed op dat alle volumes van je reader zichtbaar zijn voordat je gaat kopieeren of 'log and transfer' gebruikt. bij de HVX200 met twee P2-kaarten in de slots horen ook 2 volumes gemount te worden als je de HVX200 aansluit in de PC-DUB modus. eject anders het volume en probeer het nogmaals.
 • de files verschijnen straks in je actieve logging bin [selecteer deze door een bin naar keuze te kiezen en onder het menu 'file-->set logging bin'.
 • nog niet gekopieerde P2 kaarten gaan in een op de mac aangesloten P2 lezer [waaronder ook de HVX200]. deze kan je benaderen via p2cms. je kan dan kiezen welke media je naar je computer over wilt zetten [ingest]. je kan deze stap eventueel overslaan [ook als je zelf al je P2 kaarten hebt leeggetrokken op een portable harddisk of laptop] en direct:
 • de directory waar je gedurende de dag je P2 kaarten naar toe hebt gekopieerd of vanuit P2CMS: open je daarna vanuit FCP met ' file --> log and transfer.
 • klik de media die je om wilt zetten aan. geef in de player aan de rechterkant een in- en outpoint, voeg daaronder je toevoegingen aan de metadata toe [titel, reel etc] en en klik op 'add clip to queue' onder dat window. je kan dan eventueel uit de zelfde clip nog meer subclips toevoegen of van een andere clip gaan kiezen of je 'm al dan niet wilt gebruiken.
 • als log and transfer klaar is met alle clips uit de queue; staan deze in je logging bin. je kan gaan editen. als dit allemaal niet wil lukken kan je een truc van oudere FCP versies waar er geen log and transfer bestaat proberen en kan je na een import van de files ['file-->import-->files/folder] via mediamanager naar een FCP eigen formaat. bij FCP 6 waren de files na import wel direct bruikbaar maar niet optimaal.
 • sluit na afloop de camera netjes af door de volumes op een veilige manier te verwijderen [bij de mac met het eject icoontje/commando] en het 'verwijder volume' als je met de rechter knop op het icoontje klikt. de camera geeft nu weer in de VF en de LCD: 1394 DEVICE en DISCONNECT. je kan de camera nu uitzetten.
oudere versies:
 • bij FCP versies waar er geen log and transfer bestaat, kan je 'import P2' gebruiken of kan je na een import van de files ['file-->import-->files/folder] via de mediamanager naar een FCP eigen formaat. klik hiertoe de asset aan in je bin en klik op mediamanager. bij FCP 6 waren de files na import overigens wel direct bruikbaar maar niet geoptimaliseerd voor gebruik met FCP. je moet natuurlijk wel de juiste codecs hebben draaien en de juiste sequence preset hebben geselecteerd.
 • via log and capture kan je ook gewoon capturen ware het een gewone DV-camera. vergeet alleen niet je capture-settings op de juiste [DVCPro] codec te zetten. dit geldt ook voor je sequence-settings! zet je firewire control op 'firewire DVCPro control'. je gooit hier wel alle voordelen van P2 mee weg.
 • de downconversion [HD naar SD] van de HVX200 is hardwarematig en over het algemeen beter dan de softwarematige van je NLE. zie de handleiding voor downconversion.
overigens kan je om tijd te winnen ook direct vanuit FCP met 'log and transfer' je materiaal binnen halen.

variabele framerate:

 • haal de data binnen zoals hierboven beschreven
 • selecteer de gewenste media uit je bin en klik op 'tools --> DVCProHD framerateconvertor' selecteer de doel-framerate. selecteer de gewenste opties. je doel-framerate is dus wel altijd je sequence-framerate om renderen te voorkomen!

als je in 50 frames hebt geschoten en je doel-rate wordt opgegeven als 25; heb je dus nu een slowmotion van 50%. je filmpje duurt 2 maal zo lang.

nog nooit met een camera gewerkt? hier een filmpje met 'hvx200 for dummies' kennis van engelse taal wel verplicht...

 

no data error P2 log and transfer onder Final Cut Pro: 

mocht je problemen hebben met het inladen van je P2 kaarten [je krijgt een rood uitroepteken tijdens 'log and transfer' en de melding: error: no data] zet dan onder het tandwieletje in het log and transferwindow bij de optie preferences het vinkje: remove advanced puildown/duplicate frames uit. doe dit voordat je clips toevoegt aan de queue. sluit desnoods het venster; zet het vinkje uit en voeg daarna je clips weer toe aan de wachtrij

meer informatie vind je hier.

 

 

neem contact op over dit product ...

... terug

  Invite-AV - Advies over en verhuur van beamers, hd camera's en audio apparatuur.
   Phoenixstraat 56   2611 AM Delft   tel 06.17140481   fax 015.21127631   info@invite-av.nl