• home »
  • nieuws »
  • Invite sponsort 'ik zie je nog steeds' documentaire van Kim Schonewille
 

'ik zie je nog steeds' op de VPRO

... terug

voor haar afstuderen produceerde Kim Schonewille met onze letus-depth-of-field-set ook de docu 'ik zie je nog steeds' over de gevolgen van 'Rembo en Rembo'. in 15 minuten wordt uit de doeken gedaan hoe er nog steeds een generatie rondloopt die door rembo en rembo aan het denken is gezet en daar nooit meer mee opgehouden is.. 

 

still uit de rembo en rembo docu

still uit 'ik zie je nog steeds'

je kan spreken over een ware kloof tussen de mensen die nog nooit in aanraking zijn gekomen met het fenomeen 'rembo en rembo' en de mensen die door deze giganten nooit meer het zelfde zijn geweest. persoonlijk vind ik dat je kan zeggen dat het leven door de ogen van rembo en rembo kleurrijker en misschien wel ronduit beter is. deze documantaire laat zien hoe andere mensen de gevolgen van jarenlange blootstelling onder ogen zien.

voor haar afstuderen aan de willem de kooning academie was dit een van de ideeen die kim schonewille uitwerkte van concept tot eindresultaat en niet zonder succes.

intussen was deze docu afgelopen zaterdag [3 oktober 2009] te zien op nationale tv, tussen de marathon van die andere giganten van de VPRO [Theo en Thea] door, mochten we even in retrospect genieten van de eigenzinnige mannen de ons zoveel plezier hebben gegeven in het net even anders zijn.

we zijn dan ook blij dat we hebben mogen helpen bij het tot stand komen van deze film.

 

 

rembo en rembo documantaire

invite sponsort 'ik zie je nog steeds'

 de gevolgen van rembo en rembo

 

 

synopsis
Een documentaire van 15 minuten waarbij verschillende Rembo & Rembo fans laten zien welke gevolgen dit kinderprogramma heeft gehad op hun verdere leven als volwassenen.

Rembo & Rembo
Rembo & Rembo bestaat uit Theo Wesselo (Rotterdam, 1963) en Maxim Hartman (Rotterdam, 1963). Van 1987 tot 1995 is Rembo & Rembo, een van de succesvolste kinderprogramma's van deze tijd.

deze show werd elke zondagochtend uitgezonden op Villa Achterwerk van de VPRO. Maxim en Theo omschrijven het programma als "bovenmaatse humor van de 1 na bovenste plank met een grapdichtheid van 98,9%".

Geinterviewden
Michel Geleedst
Jeroen Houben
Jan-Jan Jorn
Marc Langebeke
Paul Lek
Niels van der Poll
Dennis Raaphorst
Henk van Straten
Jan Woes

Crew
scenario en Regie: Kim Schonewille
camera: Nanko Goeting
geluid: Jorrit Spoelstra & Luuk Muller
licht: Peter van Dijk
montage: Kim Schonewille
regie assistente: Kristel Kuiper
camera assistent: Robijn Voshol
geluidsnabewerking: HaaiFaaiDeluxe
kleurcorrectie/titel: Terence Roumimper
montagecoach: Joppo in de Grot

  Invite-AV - Advies over en verhuur van beamers, hd camera's en audio apparatuur.
   Phoenixstraat 56   2611 AM Delft   tel 06.17140481   fax 015.21127631   info@invite-av.nl