• Invite-AV sponsort twee teams 48HFP festival 2009

48 HFP

dit jaar was wederom de 48HFP wedstrijd waarbij in teams gestreden wordt om binnen 48 uur van niks tot aan volledige film te komen. wij sponsorden voor twee teams delen van de apparatuur. van het ene team hebben we hier een filmpje van het eindresultaat, bij het andere team leverde dit een verslag van de dag op. het command 5 productions team van James Knaap.. klik om zijn verhaal te lezen

48HFP shoot 2009

shoot met onze letus elite/zeiss combinatie en ex1

command 5 productions met letus elite set van Invite-AV

In het weekend van 1 t/m 3 mei vond de Amsterdamse versie van 2009 plaats van het internationale 48 Hour Film Project. Een wedstrijd waar dit jaar circa 30 teams streden om binnen 48 uur een korte film te maken, van het schrijfproces tot het inleveren van het medium.

Alle teams kregen een karakter, een prop/voorwerp en een zin dialoog. Een verzamelaar genaamd "Frederique van Voorn" was het karakter, die men in de film moest verwerken. Een visitekaartje moest duidelijk in beeld zijn. Als zinnetje dialoog had men een bizzare zin gekozen: "Cat & Dogs, in the end they all need attention". Tot slot moest elk team een genre grabbelen.

Command 5 Productions kreeg met hun deelname "Lux In Tenebris" voeten in de aarde. Met 23 man crew, 2 locaties in Craailo en 4 grote namen uit de acteerwereld, begonnen zij vrijdagavond 19.00u  met het verzinnen van een verhaal met als genre 'Fantasy'. De creativiteit barstte los aan alle kanten en 48 vermoeiende uren later ontstond er een fraai filmpje. "Wij zijn erg blij met de fantastische sfeer, de overweldigende creativiteit en hoge motivatie tijdens het weekend en dat vind je terug in het resultaat!" aldus James Knaap, teamleider en tevens cameraman van de productie.

James zijn ervaring met de Sony PMW-EX1 (incl. Letus + Zeiss fotolenzenset):

De combinatie maakte gevaarlijk mooie beelden met een zeer hoge lichtopbrenst. Voor de bos scenes waar available light vrij laag was, hoefde er weinig licht bijgezet worden om een mooi belicht plaatje te krijgen. Hier kwam het voordeel van deze set goed naar voren. Voor dit project hadden we weliswaar een ruim voldoende lichtpakket gesponsord gekregen door lichtverhuurbedrijf 'Het Licht', maar het scheelde tijd tijdens het uitlichten van een aantal scenes.

Helaas kregen wij de reversing gear, niet aan de praat op de follow-focus. Dit resulteerde in het tegen zijn natuur in focussen door de cameraassistent Steven van Beek. Het was overkomelijk, maar soms resulteerde het in het verkeerd om corrigeren van de scherpte.

Verder deed de camera fantastisch zijn werk en de SxS kaarten waren ideaal voor onze on-set editor. Omdat we de optie van 60 fps open wilde houden hebben wij 720p gedraaid i.p.v. full hd. De cameraset werd mede-gesponsord door Invite-AV.